Olivový olej nejen pro děti aneb Španělská kvalita

O přínosech pro zažívání a zdraví jistě nemusíme dlouze spekulovat, protože tady rozhodla historie. Proč by jinak Římanům a dalším antickým kulturám olivový olej tak voněl? Důvod je přeci nasnadě, je to univerzál pro přípravu různých pokrmů, usnadňuje trávení a potěší snad všechny smysly, stačí jej jenom chvilku poválet na jazyku. Obecně platí, že pro děti je tím nejvhodnějším olejem, naši nejmenší ale prvoplánově odmítají vše, co je zdravé. Možná tomu tak bude proto, že skutečně zdravé věci někdy nechutnají moc dobře, tato premisa ale v žádném případě neplatí pro olivové produkty…

Říjnová sklizeň a mimořádně nízká acidita

Kyselost neboli též acidita je důležitou hodnotou, která udává, jak bude olivový olej chutnat, potažmo jak je vlastně kvalitní. Naštěstí platí, že Nobleza del Sur má aciditu na velmi nízkých hodnotách, tudíž vítězí na celé čáře! Zachutná proto i dětem, které jsou někdy hodně zmlsané a jen tak něčím se jim nezavděčíte. Čokoládový dezert s trochou olivového oleje je tak vítaným zpestřením v době slaných brambůrků, slazených nápojů plných umělých aromat a vůbec pochutin, které rozhodně nejsou nijak přínosné – a to pochopitelně jak pro děti, tak i pro dospělé. Ideální olivový olej pro děti se tedy nemusí hledat nijak dlouho, vyrábí se totiž ve Španělsku, přesněji řečeno v Andalusii. Skoro čtyři století trvá tradice rodinné olivové farmy, kde tyto plody rostou. A jen tak mimochodem, když je i samotná lahev s olejem uzpůsobená dětskému světu plnému her, barev a fantazie, neznamená to potom vlastně záruku popularity? Vyvážený jídelníček, ve kterém nebude nouze o kvalitu, je cílem všech zodpovědných rodičů. Olivový olej chutnal už v antice a byla mu připisována až nadpozemská moc. Vyberte si proto extra panenskou kvalitu, která vás zaručeně osloví a dětem zachutná. Ruku na srdce, o kolika takových produktech na našem trhu vlastně víte?

Publikováno: 28. 06. 2020

Kategorie: Nákupní rádce

Autor: Hanka Novotná